Om mig

Hej og velkommen til min blog!

Mit navn er Souha og jeg er forfatter, fordragsholder og en analytisk-anlagt journalist med en stor passion for at formidle fortællinger og bygge bro mellem mennesker og kulturer.

Da jeg dimitterede fra journalist-uddannelsen kastede jeg mig over humanitære kriser og arbejdede med medieproduktion med udgangspunkt i flygtningekrisen og de verdensomspændende konflikter.

Jeg er vokset op i Danmark, men er født i Syrien og har rødder fra Palæstina. Jeg har siden barnsben med jævne mellemrum besøgt familiemedlemmer i både Libanon og Syrien. Jeg har rejst på tværs af MENA-regionen med mit arbejde, hvor jeg har mødt utallige ofre af krigene i Mellemøsten. 

Hvordan startede min rejse ind i journalistikkens verden? 

Som journalist med syrisk-libanesiske rødder har jeg meget tidligt været konfronteret med den elendighed og de langsigtede konsekvenser, krige og konflikter har på civilbefolkningen.

Min rejse ind i journalistikkens verden startede allerede fra folkeskolen, da jeg fulgte nøje med i, hvordan konflikter i MENA-regionen gik ud over en allerede sårbar og hårdt prøvet civilbefolkning.

I dag er det min målsætning gennem journalistikken at formidle menneskers lidelser og humanitære behov i de verdensomspændende konflikter. Under opholdene i Libanon blev jeg konfronteret med krigenes konsekvenser, når jeg var vidne til, hvordan små børn og unge vokser op i elendighed og fattigdom.

En nat som ændrede mit liv

En speciel nat i 2006 i Libanon under et ferieophold var særligt skræmmende. Mens familien var samlet, kunne vi pludseligt høre vi et kæmpe brag fra bombardementer. Alle snakkede pludseligt om,”at krigen var brudt ud”, og det viste sig senere at være opstået konfrontationer mellem Hizbollah og Israel. Efter en gidseltagning bombede Israel nu den libanesiske infrastruktur og veje, og vi var virkelig bange for, at vi ikke kunne komme ud af Libanon.

Der bredte sig en panisk stemning og de familiemedlemmer, som kunne, søgte efter muligheder for at rejse ud. Det lykkes heldigvis min far at koordinere en transport ud af Libanon, inden det hele eskalerede. Men mine onkler, mostre og fætre og kusiner i Libanon var ikke så heldige. De måtte blive i Libanon under alle kampaktionerne.

Selvom dette kun var et kort glimt af krigen, og vi heldigvis kunne komme ud, fordi vi havde vestligt pas, sidder oplevelsen stadig fast i kroppen.

Bidt af det humanitære arbejde 

Da jeg startede på journalistuddannelsen, havde jeg en målsætning om at belyse humanitære krisers konsekvenser på mennesker og give de sårbare en stemme i verdenspressen. Min specialeafhandling handlede om flygtningekrisen i Syrien og den store flygtningetilstrømning på tværs af regionen. Undervejs var jeg på to måneders feltarbejde i Jordans storbyer, Amman, Azraq, Irbid og Mafraq og blev helt bidt af det humanitære arbejde.

Siden hen har jeg arbejdet med internationale og politiske organisationer med udviklingsprojekter og humanitære indsatser. Det følelsen af at kunne bidrage til at fremme en god sag og kombinere mine journalistiske, audiovisuelle og personlige kompetencer i det felt, som motiverer mig og giver mig glæde hver dag!

Lidt om det private

Personligt er jeg i dag gift og bor med min mand og kat ‘Bounty’. Jeg elsker at have samtaler med folk jeg møder. Min glæde for historiefortælling kommer tydeligt til udtryk i sociale sammenhænge, hvor jeg til familiemiddagen altid lige gerne vil dele en lille historie eller kommentar.

Jeg er interesseret i psykologi og personlig udvikling og til min blå bog hører også, at jeg har været fraskilt, er rebel, feminist, optimist og storesøster med en ghettoprinsesse-attitude.

Geografisk er jeg vokset op på Vestegnen med ophold på tværs af Århus, Amman og Malmø. I de seneste år har jeg flyttet mig meget, ikke blot i geografisk forstand, men også personligt og intellektuelt, og ser altid på verden med et sæt nysgerrige og analytiske briller.

Jeg er stor tilhænger af Astrid Lingrens Pippie Langstrømpe citat: 

Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg sikkert. 

Jeg er glad, fordi du er kommet forbi og ser frem til at dele mine tanker og skriverier med dig her på bloggen!

Hvis du vil kontakte mig eller bare vil sende ris eller ros min vej, kan du skrive til: [email protected]