Min datter var gnisten: En feministisk kampskrift til søstre, døtre, mødre

Min datter var gnisten: En feministisk kampskrift til søstre, døtre, mødre

BOGUDGIVELSE den 6.6.2022: Mit debut-bog “Min datter var GNISTEN” er mit ydmyge forsøg på at italesætte svære temaer ved at være kvinde, minoritet, journalistspirer og kæmpe en universel kvindekamp – med afsæt i mit indre bål, som blev tændt bag mine ribben i mine 20’ere.

Bogen er skrevet med kærlighed til mødre, søstre, døtre. Alle dem som gerne vil blive fri fra skam – og bakke hinanden op i en intersektional ligestillingskamp.
Vi bliver ved fødslen udstyret med en usynlig manual, vi forventes at følge og give videre. Indtil vi siger fra – og bryder en perlekæde, som har snoet sig om vores kroppe, gennem generationer.
Bogen er mit forsøg på at smide min arvede perlekæde (af arvet skam og rodløshed) og nedskrive den guideline, jeg selv savnede som yngre minoritetskvinde, flygtningedatter, hustru, mor, pisse forvirret teenager lost – mellem to verdner..!
Den er et intimiderende spejl mod mig selv og min generation af hybrid-identiteter, som selv vil definere narrativet – i majoritetskulturen.
I min debutbog tager jeg ordet, for min datters skyld, for mine medsøstre, for at være tro mod mig selv. Jeg håber den på sigt kan bidrage til at andre kvinder tager ordet!

Forudbestil bogen her – eller køb den der hvor du finder dine bøger fra den 6.6.2022.

Bogbeskrivelse: Min datter var gnisten – til kvindekamp mod udskamning og ulighed

Souha Al-Mersal podcastvært, journalist, forfatter

SOUHA AL-MERSAL (f. 1988) er journalist, podcastvært og foredragsholder. I 1990 flygtede hun med sin mor fra Libanon til Danmark. Siden har hun boet tre år i Mellemøsten, og i dag står hun bl.a. bag podcasten Skamløs, ligesom hun har været medinitiativtager til bevægelsen #deldinskam.

FRA BOGEN:”En kvinde skal ikke fortælle om sin sårbarhed, ikke være til besvær, ikke provokere, ikke vise sine tårer, ikke dele sine tanker eller følelser, når livet gør ondt. Som kvinde skal man aldrig kritisere sin kultur, sine forældre eller sit bagland, for gør man det, bliver man stemplet som ‘uopdragen’ og sendt direkte i skammekrogen. Udadtil var jeg en pæn pige, som gik i moskeen hver weekendmorgen, og som om aftenen serverede for de gæster, vi fik på besøg. Men indeni var jeg ved at gå i opløsning.”

Comments are closed.