Fra skamfuld til skamløs

Hvad er skam? Hvor kommer den fra? Og hvordan frigør man sig fra dens nådesløse greb? Hvordan kan man overhovedet komme i gang med at bryde tabuet om skam i offentligheden – et af de mest tabuiserede og tabubelagte, menneskelige følelser?

I foredraget dykkes der kort sagt i, hvad skam er for en størrelse, hvorfor den opstår, og hvordan man som kvinde kan frigøre sig fra skammen ved at dele sit eget narrativ.

Vi kender alle til skam. Vi rammes af skam-følelsen på et eller andet tidspunkt i vores liv. Alligevel er det den følelse vi nok aller mindst snakker om. Skam ligger og lurer i privatlivets kriser og sociale relationer – og komme til udtryk i kvinders liv i form af skilsmisse-skam, krops-skam, seksuel skam, skam i forbindelse med at være tildækket eller for frigjort som kvinde, eller i form af pengeskam mm.

I Skamløs podcast har Souha Al-Mersal nu siden efteråret 2020 taget mange svære samtaler med kvinder om skam. Souha skaber et trygt rum, hvor kvinderne tør og vil dele svære dilemmaer, og fortæller hvordan de fandt en vej ud af skammen. Podcasten adskiller sig fra andre medier, fordi kvinderne selv tager bladet fra munden og bestemmer hvordan deres historie om f.eks. identitetskrise eller kulturelle sammenstød skal fortælles.

Læs mere om foredraget og book via ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.